Menu

Ditjes & Datjes

Wie ben ik?

Ik ben net begonnen met Wowgirona Tours. Concreet staat er nu een Walk-Talk-And-Tapa-Tour plus een Girona-Is-All-Yours-Tour op de planning, maar ik ben het aantal tours aan het uitbreiden. Zie Onze Tours. Hou daarvoor deze pagina in de gaten.

Van origine ben ik radio/tv-journalist en schrijfster. In 2007 heb ik besloten het roer volledig om te gooien en mijn passie voor Spanje te gaan beleven in plaats van er over te dromen. Sindsdien woon ik in de provincie Girona. De eerste jaren deed ik niets anders dan mijn auto pakken en over kleine hobbelige weggetjes, langs middeleeuwse dorpjes te eindigen op slaperige dorpspleintjes om aldaar onder het genot van een gesprek met de locals een heerlijke lunch tot me te nemen. En de stad Girona te ontdekken. Gaandeweg merkte ik dat ik het heerlijk vond om mijn Nederlandse bezoek de mooiste plekjes te laten zien. En de verhalen te delen over het leven hier. Over de oude Ramon, 83 jaar, die zondags aan mijn hek rammelde met de ene keer een granaatappel, de andere keer een rijpe tomaat in zijn hand. Of ik ´s middags met hem wilde gaan dansen. Steevast was mijn antwoord nee en steevast keerde hij iedere zondag terug. ‘Hola amor, geeft niets hoor, mañana zie ik je wel weer op de markt’. En weg strompelde hij, met zijn oude hondje in zijn kielzog.

Ik probeer mijn bezoek altijd uit te leggen dat er hier op het platteland echt echt geen internet is als het regent. Want we hebben hier nog van die oude bakelieten verbindingen met katoendraad. Eerst valt de telefoon uit, dan het internet en dan de elektriciteit wat heel goed is voor gestresste journalisten omdat je dan wel móet onthaasten bij de gloed van de open haard. Back to basics. Spanje is geen land waar je moet gaan wonen als je een perfectionist bent. Want niets (nou ja, bijna niets) werkt zoals je dat in Nederland gewend bent. Het is bijna altijd mañana, mañana. Je hebt het zwaar als je daar niet tegen kunt. Als het water weer eens afgesloten is, en de rekening wel betaald. Als je geen second opinion krijgt terwijl je daar wel recht op hebt omdat dit zo zielig is voor de arts in kwestie. Als het bedrijf waar je werkt geld van je salaris inhoudt en het vertikt uit te leggen waarom. En…en…en…

Mensen zeggen weleens dat Afrika achter de Pyreneeën begint. Ik zal dat maar als een compliment opvatten. Want ondanks alles heeft Spanje mijn hart gestolen. En waarom? Dat wil ik je graag laten zien.

tourbegeleider geniet in rietenstoel van uitzicht baai Girona
terrrastafel onder boog in Monells/ Middeleeuws dorpje Costa Brava
Wowgirona, persoonlijke tours in het Spaanse Girona Op maat gemaakte tours in en om het Spaanse Girona

Welkom

Op deze pagina verschijnt regelmatig een update van het Catalaanse nieuws, aangevuld met onze eigen ditjes & datjes.

Welkom

Wie haat zaait, zal liefde oogsten

Ik had gehoopt met een vrolijk onderwerp deze serie Ditjes&Datjes te beginnen, maar dat heeft niet zo mogen zijn. Want niemand kan er omheen, om die vreselijke aanslagen vorige week in Barcelona en Cambrils. Ik kreeg donderdagmiddag een appje van een vriendin die om de hoek bij de Ramblas woont dat ze haar huis niet[…..]

Wie haat zaait, zal liefde oogsten

Archief

Contact

Voor informatie of een boeking kun je ons bellen op +34 634 747 416, of mailen naar annemiek@wowgirona.com.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen en aangeven waar je belangstelling naar uitgaat, dan nemen wij contact op.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoon

Bericht

Walk - Talk - And - Tapa - Tour

Girona - Is - All - Yours - Tour

Wine-Food-And-Fun-Tour

Relax-Taste-Tapa-And-Wine-Tour