banner tours: Kathedraal girona
Menu

Onze Tours

Walk-Talk-And-Tapa-Tour

Deze wandeling duurt ongeveer twee uur. We lopen door de mooie straatjes van de prachtig bewaarde Joodse wijk. Volgens goede gewoonte dienen we allemaal de billen van het standbeeld ‘De Leeuwin’ te kussen als we de rivier zijn overgestoken om er zodoende zeker van te zijn dat we ooit weer terugkeren in deze stad. Maar de meeste bezoekers volstaan met het beklimmen van de trapjes naar het standbeeld en haar achterwerk even liefkozend te aaien. Een hygiënische oplossing.

We vervolgen onze weg via de verstilde straatjes van de Joodse wijk. Langs de Kathedraal van Santa Maria, de schilderachtige ‘hangende’ huizen over de rivier Onyar en de rode brug van Gustave Eiffel (van de Eiffeltoren). Je waant je hier in de Middeleeuwen.

We stellen je in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de oude Arabische Baden (prijs inbegrepen in wandeling). Hoewel de Moorse overheersing ook in Girona lang een feit is geweest, is er niemand die precies weet wie de Arabische Baden heeft gesticht. Alleen dat hun bestaan waarschijnlijk dateert van het einde van de twaalfde eeuw.

We lopen een klein stukje over de gerenoveerde middeleeuwse stadsmuren. Van daaruit heb je een geweldig uitzicht op de omgeving en ´s winters, met helder weer op de besneeuwde toppen van de Pyreneeën, als toefjes slagroom op je koffie. Daarna passeren we de lommerrijke Rambla de la Llibertad, een gezellige winkelstraat en halen een ijsje bij Jordi Roca, één van ´s werelds beroemdste patissiers met een drie-Michelin-sterren-restaurant in Girona. Zie  ’Eten & Drinken’.

We besluiten onze wandeling op een prachtig verstild plein, waar Lance Armstrong vroeger regelmatig koffie dronk toen hij er op een steenworp afstand vandaan woonde. We gaan hier heerlijk aan de tapa’s, uiteraard vergezeld van een lekker drankje. Jij hebt de rest van de dag nog voor je en krijgt van ons tips over de omgeving, hotels, leuke restaurantjes, mooie strandjes of waarover je maar wilt.

Girona-Is-All-Yours-Tour

Hoeveel tijd heb je? Wat wil je zien, ruiken, proeven, ervaren?

Vertel het ons en wij stellen deze tour samen aan de hand van jouw wensen. We kunnen er twee uur voor uittrekken, maar ook een dag, een weekend of een week. Wil je je partner verrassen met een romantisch huwelijksaanzoek, wil je je bachelorparty op originele en onvergetelijke wijze vieren of wil je een tijdje met je collega´s of leerlingen samen eens anders bezig zijn in een inspirerende omgeving? Het kan allemaal. Zoek je een eenvoudige kamer in een casa rural op het platteland, een gezellig comfortabel hotel in een klein Catalaans stadje, een leuke woonwagen in een prachtige tuin, a room with a view aan zee of ga je voor een weelderig verblijf in een prachtig gerenoveerd kasteel? Wij snijden het hele pakket voor jou op maat, zodat jij daar geen omkijken meer naar hebt maar kunt genieten van de zekerheid dat alles wat je doet naar jouw wens is. We kunnen het vervoer voor je regelen, accommodatie boeken, alles in overleg.

In ontwikkeling:

Wine-Food-And-Fun-Tour

Meerdaagse tour vanaf oktober: Bezoeken aan ondermeer Girona, middeleeuwse dorpjes Peratallada, Monells. Cadaques (huis Dali) en Cap de Creus, Besalu. Een dag de bergen in met uitgebreide lunch op platteland met Spaans/Catalaanse lekkernijen, - vanaf december tot april is dit de in Spanje beroemde calçotada - (zie ‘Eten & Drinken’), wijnproeverij en tapaproeverij. Bezoek aan bijna 1000 jaar oude olijvenboomgaard met olijfolieproeverij. Hou voor laatste ontwikkelingen ‘Ditjes & Datjes’ in de gaten.

Relax-Taste-Tapa-And-Wine-Tour

Middag-excursie naar Costa Maresme (dorpje boven Barcelona, dus prima te combineren met bezoek aan deze stad) met uitgebreid proeven van wijnen en bijbehorende hapjes in zeer goed restaurant met Spaanse sommelier. Hou voor laatste ontwikkelingen ‘Ditjes & Datjes’ in de gaten.
banner tours: toeristen genieten van tapbar

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Contact

Voor informatie of een boeking kun je ons bellen op +34 634 747 416, of mailen naar annemiek@wowgirona.com.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen en aangeven waar je belangstelling naar uitgaat, dan nemen wij contact op.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoon

Bericht

Walk - Talk - And - Tapa - Tour

Girona - Is - All - Yours - Tour

Wine-Food-And-Fun-Tour

Relax-Taste-Tapa-And-Wine-Tour